Ons huis |

Studio make-over

Een werkplek voor zowel mijn man als voor mijzelf, een plek om muziek te maken én een slaapplek voor logés. En dat allemaal op 14 m2. Dit waren onze eisen toen we onze studio aan huis een make-over gaven.

Midcentury chic is het thema van de studio en daar maakte ik bovenstaand moodboard bij. Vintage, kleurrijk en chic tintje. Met muziek als stralend middelpunt.

Kleurenpalet: mid century chic

De kleuren waren deels al bepaald doordat ik nog wat verf (Farrow & Ball blue gray nr.91) over had van de woonkamer. Zonde om weg te doen, dus lekker hergebruiken. Om het een chic tintje te geven kwam er bordeauxrood bij. Met wat bruin en roze erbij als accenten, kwam ik op onderstaand kleurenpalet.

Kleuren op de muur

Als eerste waren de muren aan de beurt. Het terra-roze dat op de muren zat, was flink verkleurd toen we de kasten weghaalden om plaats te maken voor een slaapbank. Daar mocht dus een nieuwe kleur op. We kozen voor bordeauxrood (Farrow & Ball Brinjal (222) is een vergelijkbare kleur) om het vintage muziekstudio-sfeertje te krijgen.

Om de functie van de werkplek te scheiden van de muziekstudio gebruikten we op deze muren een restje verf van Farrow & Ball blue gray nr.91 uit de woonkamer. Omdat ik ook het plafond een likje verf gaf, is het echt een aparte werkplek geworden. De planten schermen het bureau af van de rest van de ruimte.

Meerdere functies in één ruimte

Behalve een werkplek en een plek om muziek te maken, wilden we de ruimte ook graag gebruiken als logeerkamer. Wij hebben geen kamer over die we kunnen inzetten als slaapkamer en het is fijn als logés wel een plekje voor zichzelf hebben. Dus kozen we voor een slaapbank in roze velours, waar we als ‘ie opgeklapt is, ook weer relaxt op kunnen zitten videobellen of gitaarspelen. De eerste logé heeft er al op geslapen en was tevreden. De slaapbank kochten we bij Made. Made produceert zijn meubels in kleine hoeveelheden. Ze maken een item pas nadat het is gekocht. Hierdoor staat het magazijn nooit vol met overtollige voorraden en worden er zo min mogelijk materialen verspild. In Parijs leveren ze al hun producten al af met hybride vrachtwagens en binnenkort zullen de andere Europese steden volgen. Dit maakt deel uit van het plan van Made om als retailer duurzamer en verantwoordelijker te worden.

Accessoires met muziekvibe

Om de ruimte nog wat meer het sfeertje van een muziekstudio te geven, hingen we een (werkende!) discobal opgehangen en een gallery wall gemaakt met posters die gerelateerd zijn aan muziek. Zo is het een fijne multifunctionele ruimte geworden waar we overdag met plezier werken en ’s avonds ontspannen muziek kunnen maken.