Design, Trends |

Kleurinspiratie op de vtwonen & designbeurs 2023

De vtwonen & designbeurs van 2023 zit er weer op. Zelf was ik aanwezig om interieuradvies en een workshop moodboarden te geven. Maar natuurlijk heb ik ook even een rondje gemaakt over de beurs om inspiratie op te doen. En die deel ik graag met je.

Levendige pastelkleuren

Pastelkleuren zijn al jaren populair, maar in 2023 zien we een opvallende verschuiving naar levendigere pasteltinten. Zachte roze, mintgroene en lavendelkleurige accenten voegen een speels en verfrissend element toe aan veel interieurs. Deze levendige pastels worden vaak gecombineerd met een neutrale achtergrond. Zo creëer je een evenwichtige, maar toch opvallende uitstraling.

Diepe kleuren

Ook is er een opkomst van diepe juwelenkleuren zoals smaragdgroen, saffierblauw en dieppaars. Deze rijke en gedurfde tinten geven een gevoel van luxe en elegantie aan een ruimte. Ze kunnen worden toegepast op accentmuren, meubels of decoratieve items om een krachtige visuele impact te creëren.

Felle kleuren

Ook kun je felle kleuren mixen en matchen. Denk aan het combineren van felroze met diepblauw, of oranje met turquoise. Deze gedurfde kleurcombinaties kunnen een levendige en energieke sfeer in een ruimte creëren, perfect voor mensen die houden van een bruisende en vrolijke omgeving.