Moderne woonkamer en keuken met nostalgische details

Mix van modern en nostalgie

Als je in je ouderlijk huis gaat wonen, wil je er je eigen plek van maken, maar de herinneringen aan vroeger mogen ook zichtbaar blijven. Met die ingredi├źnten werd het huis van Fabian en Marianne een mooie mix van modern en nostalgie.
Het begon met een grondige verbouwing van Marianne’s ouderlijk huis. De garage werd bij de woonkamer getrokken en kreeg een nieuwe functie als keuken. De oude keuken werd een werkkamer met stalen openslaande deuren.

Maar niet alles van vroeger hoeft te wijken. De grote open haard mag blijven als nostalgisch aandenken aan de tijd dat Marianne hier als kind woonde. En ook de kast en twee relaxfauteuils van haar vader mogen blijven.

Grafische details

We kozen voor een kleurenpalet van groen- en grijstinten in combinatie met warm cognac. Om de muur wat speelse details te geven, wilden Fabian en Marianne graag kleurvlakken op de muur.  We hebben die toegepast bij de zithoek en bij het zitje bij de schuifpui. Deze grafische details geven de ruimte de moderne uitstraling waar ze naar op zoek waren.
In de keuken maakten we van de hoge achtermuur een statement wall met een uitgesproken kleur en grote plantenbakken aan de wand. Een echte aandachtstrekker die de neutrale keuken een gedurfde detail geeft.