Kleurrijke en organische tussenwoning

Kleurrijk en organisch

Kleurrijk, uitgesproken, licht en organisch. Dat waren de wensen van Mark en Rianne voor hun tussenwoning in Utrecht. Het mocht wel wat spannender en gedurfder.
Belangrijk in het ontwerp was de verbinding tussen binnen en buiten. De tuin was flink aangepakt en daar wilden Mark en Rianne ook binnen van kunnen genieten. Dat was de reden dat we de zithoek naar de achterkant van het huis hebben verplaatst. Zo is er meer zicht op de tuin en valt er meer te genieten van al het groen en de vogels.

Eenheid

De grote eettafel die al in bezit was, hebben we aan de voorkant van de woonkamer geplaatst. De vensterbank die al bestond hebben we doorgetrokken naar de aangrenzende muur en wordt gemaakt van bamboe. Op deze manier ontstaat er eenheid en wordt de eethoek ook echt een gezellige hoek.

Kleur en contrast

Qua kleur is de basis een contrast van koper en vergrijsd blauw in lichtere en donkere tinten. Daarbij zochten we een behang met bomen in lichtblauwe tinten. Het contrast zit ‘m in felle accenten in de vloerlamp, accessoires en kunst.

Goede verlichting

Goede verlichting om bij te lezen, eten en schilderen was een andere belangrijke wens. Daarvoor hebben we goede algemene verlichting boven de eettafel en zithoek geplaatst. Bij de leesstoel staat een vloerlamp. En wat sfeerverlichting op de vensterbank en in de kast voor in de avonduren. We hebben zo veel mogelijk bestaande meubelen hergebruikt en verder duurzame materialen gebruikt bij dit ontwerp.