Duurzame woonkamer met natuurlijk tintje

Natuurlijk en duurzaam

Niet meer op zoek naar een ander huis, maar van je huidige huis een toekomstbestendige, duurzame plek maken. Daartoe besloten Karin en Jeroen. En Studio Hoppa mocht ze helpen bij de keuze voor vloer, wand, textiel en verlichting.

Met een liefde voor de natuur en blauw als veruit favoriete kleur, waren de kernwaarden snel duidelijk. Een behang met een fluitenkruidprint vormde het uitgangspunt voor het verdere ontwerp van de woonkamer. Om de zon zo nodig te weren uit de op het zuiden geleden woonkamer, kozen we voor plissé-gordijnen die ook nog eens warme-isolerend werken. Daarbij overgordijnen met een blauwe kleur die goed op het behang aansluit. Op de vloer milk chocolate-linoleum van Forbo.

Diffuus en indirect licht

In de op het zuiden gelegen woonkamer is vooral ’s avonds en in de wintermaanden een goede verlichting belangrijk. Door veel indirect en diffuus licht te gebruiken, krijgt de woonkamer een gezellige sfeer. Boven de eettafel is wat meer licht belangrijk, ook omdat er regelmatig aan gewerkt wordt.
Ervaring

We wilden graag eens van een professional weten hoe we een goed lichtplan konden maken voor onze huiskamer. Annelies gaf duidelijke aanwijzingen en tips. Heel fijn dat we nu weten waar we aan moeten denken.