Design |

Trends op Maison et Objet

Maison et Objet presenteert elk halfjaar de nieuwste trends op het gebied van interieur en woondecoratie. En wie heeft daar een weekend rondgelopen om zich visueel te laten overdonderen door al deze trends? Juist, ik! Samen met twee studiegenoten van de studie interieurontwerp reed ik op vrijdagavond na een dag school richting Parijs. Op zaterdag en zondag hebben we zo veel mogelijk van de beurs gezien.

Niet normaal hoor, hoe groot Maison & Objet is. Met acht hallen heb je in twee dagen echt nog niet alles gezien. Dus je moet van tevoren goed bedenken je prioriteiten stellen. Wij gingen natuurlijk vooral voor interieur. Dus begonnen we in de grote hal waar zo’n beetje hele huizen en hotels waren nagebouwd. Op dag 2 liepen we vooral rond bij de woonaccessoires, handgemaakte accessoires en kunst.

Toen ik thuis de – vele, vele – foto’s van de beurs doornam, vielen mij drie trends op:

  • felle, verzadigde, warme kleuren
  • drukke prints
  • ronde vormen

Ik heb het voor je op een rijtje gezet.

Warme, verzadigde kleuren
Natuurlijk, de pastelkleuren zijn er ook nog steeds, maar felle, verzadigde, warme kleuren zie je steeds meer. Al dan niet in combinatie met colourblocking. Of in combinatie met glanzende materialen als goud en koper. Dat geeft meteen een hele luxe uitstraling.

Drukke prints

De titel zegt het al he: ik zag veel drukke prints. Van zwart-wit streepjes, tot jungleprints en geometrische prints. En dan het liefst ook nog met elkaar gemixt en gematcht.

Ronde vormen

Retro, ronde vormen zag je ook veel op Maison et Objet. Van doorkijkjes tot spiegels, en van zitmeubels tot tegels. Alles in zachte, ronde vormen. Vooral van de tegels (laatste foto) ben ik fan.