Ons huis |

Lichte, kleurrijke werkplek

Thuiswerken vind ik fijn, maar ook een uitdaging. Want uit alle hoeken en gaten schreeuwen de afleidingen me tegemoet. Ik kan best even de was gaan opruimen, even een rondje lopen door de tuin, lekker tekenen of nog allerlei administratie gaan zitten bijwerken. Om maar een paar dingen te noemen die ik nu zou kunnen doen in plaats van het typen van deze blog. Maar ik doe het niet, want ik weet wat mij helpt bij mijn concentratie: een opgeruimd bureau met goed licht en een fijne stoel.

Daarom kocht ik laatst de mooie gele lamp die mij, tegenwoordig ook al overdag, goed bij schijnt. Mijn werkkamer is best licht, maar mijn bureau staat net in een donker hoekje en als je dan ’s avonds, en op grijze dagen overdag ook, aan het werk bent is het wel lekker om goed licht te hebben. Dat de lamp een pietsie groter was dan ik had gedacht (dit overkomt me nog wel eens met online aankopen haha), zorgt ervoor dat ook Lucas aan zijn kant van het bureau er nog profijt van heeft. Van ’t weekend ging ik op mijn stoel zitten en floep hij ging wel omlaag, maar niet meer omhoog. Nou kocht ik ‘m ook al een jaar of 10 geleden bij de kringloop, dus het is niet zo gek dat hij de geest gaf. En aangezien ik de komende tijd regelmatig vanuit huis werk, wilde ik wel graag snel een nieuwe stoel. Op naar Ikea, waar ik deze beauty kocht (in mijn eentje met twee kinderen door de Ikea en dan ook nog met het juiste thuiskomen, voelde als een overwinning gisteren). Het is de Langfjäll. Ik weet niet of ik er goed aan deed om geen armleuningen te kopen (omdat ik de stoel zonder leuningen mooier vond ahum), maar als ik ze ga missen, dan kan ik ze altijd nog kopen. Ik plakte ook kurk aan de muur, om wat meer rust en warmte te creëren. Met daarop mijn favoriete foto’s en kaartjes. Het enige wat nu nog mist op mijn thuiswerkplek is een los toetsenbord en dan staat niks me meer in de weg voor productieve thuiswerkdagen. Hé, hoor ik daar nu dat de wasmachine klaar is?